Projecten Print
PMZ  
  Complete bedrijfsverplaatsingen
inclusief bouw
   
  Energieprojecten
   
  Organisatie van
verhuizingen
   
   
   
 
 

Complete bedrijfsverplaatsingen inclusief bouw:


Projectnaam: Nieuwbouw van De Boer Machines Nederland B.V.
Herhuisvesting en samenvoeging van twee vestigingen.
Startdatum: December 2008
Opleveringsdatum: September 2010
Opdrachtgever: De Boer Holding B.V.
Bedrijfsactiviteiten:

De Boer Holding B.V. beheerde tot de samenvoeging twee machinefabrieken t.w: a. “Machinefabriek De Boer B.V.” en b.“Machinefabriek Daanen B.V.”
Het samengevoegde bedrijf gaat verder onder de naam “De Boer Machines Nederland B.V.”.

Voor de fabricage van onderdelen van machines beschikt De Boer over een modern machinepark van conventionele en CNC gestuurde draai en freesmachines, lasapparatuur, enz. Daarnaast is bijzondere speciale apparatuur aanwezig voor het onderhouden van de z.g.n. “vormbakken”, dat zijn onderdelen van de stenenvormmachines die De Boer maakt.

Nieuwe machines worden eerst volledig opgebouwd en getest in een grote bedrijfshal van De Boer, voordat ze in delen naar een afnemer worden gebracht. Bijna alle steenfabrieken in Nederland die gebakken stenen maken werken met een machine van De Boer. Daarnaast worden de machines wereldwijd verkocht.

Taken voor PMZ

PMZ heeft tijdens het hele project opgetreden als adviseur en vertegenwoordiger van de directie. Wij hebben ontwerp van het gebouw en de logistieke indeling begeleid, en de bouwdirectie gevoerd. Tijdens de verhuizing hebben wij de bedrijfsleiding geadviseerd en de uitvoerende partijen begeleid.

Lange beschrijving: Project 37-DBH.pdf

Nieuwbouw van de Boer Machines Nederland B.V.


Projectnaam: Nieuwbouw Yokogawa Europe B.V.
Herhuisvesting en samenvoeging van drie vestigingen
Startdatum: Augustus 2005
Opleveringsdatum: November 2008
Opdrachtgever: Yokogawa Europe B.V.
Korte beschrijving:

Yokogawa heeft haar drie Nederlandse organisaties samengevoegd in een nieuw gebouw in Amersfoort.

PMZ heeft Yokogawa geholpen bij de organisatie van het bouwproces. Als lid van het projectteam hebben wij sturing gegeven aan de selectie en aanleg van technische installaties in het nieuwe gebouw.

Kengetallen:

Oppervlakten: bedrijfsruimten: ca. 8000 m²; kantoren: ca: 7.500 m².
Aantal werkplekken: ca. 600 FTE
Doorlooptijden: ontwerpfase:
Bijzondere ruimten: Atrium
Bedrijfsrestaurant waar 300 personen tegelijk kunnen lunchen
Parkeergarage voor ruim 450 auto’s.
Laboratoria voor chemische analyse en gaschromatografie
Een fijnmechanische werkplaats met draai- frees en boormachines
Een glasblazerij
Staging area’s waar complete schakel en besturingssystemen worden opgebouwd.

Lange beschrijving: Project 36-YOK.pdf

Nieuwbouw Yokogawa Europe B.V.


Projectnaam: TopPak Fulfilment services van De Meern naar Houten
Nieuw logistiek centrum in Houten
Startdatum: Augustus 2005
Opleveringsdatum: November 2008
Opdrachtgever: TopPak Holding B.V.
Korte beschrijving:

TopPak is een dienstverlener op het gebied van fulfilment. Daarbij neemt zij de taken opslag, voorraadbeheer, verpakken en verzenden over van klanten in de branches: postordering, e-commerce, financiële- en charitatieve instellingen, uitgeverijen, telecom en overige Direct Marketing. De opdrachtgevers zijn bedrijven, die hun producten nationaal en/of Europees distribueren aan de finale consument of business-to-business.

Fulfilment is voor TopPak: de totale administratieve- en logistieke afhandeling van bestellingen. Alle belangrijke activiteiten, behorende bij de uitvoering van fulfilment, verricht TopPak 'in-house'. In totaal zijn 17.000 palletplaatsen beschikbaar voor opslag, 5 productielijnen voor samenvoegen en verpakken en een afdeling voor de afhandeling van retourzendingen. Er werken ca. 90 personen in vaste dienst en een groot aantal uitzendkrachten.

De verhuizing van TopPak was een bijzonder ingewikkeld proces. PMZ heeft in samenwerking met de medewerkers van Verhuizing TopPakTopPak een uitgebreid draaiboek en een dagplanning gemaakt dat rekening hield met tijdige levering aan klanten en alle andere factoren die van invloed waren op het proces. De verhuizing is in 6 weken uitgevoerd, waarbij de leveringen ongestoord zijn doorgegaan.

Lange beschrijving: Project 35-TOP.pdf

Projectnaam: Senior Aerospace Bosman B.V. van Rotterdam naar Barendrecht.
Herhuisvesting in standaard bedrijfsgebouw
Startdatum: Januari 2006
Opleveringsdatum: Januari 2009
Opdrachtgever: Senior Aerospace Bosman B.V.
Korte beschrijving:

Senior Aerospace Bosman B.V. (SAB) maakt onderdelen voor vliegtuigmotoren van bijzondere metaallegeringen van titanium, kobalt en nikkel. Het bijzondere machinepark en het hoge kennisniveau van de medewerkers, maakt fabricage van bijzondere vormen, met een hoge graad van precisie mogelijk. Het bedrijf was gevestigd op een kade van de Maashaven in Rotterdam. In verband met stedelijke herinrichting van het stadshavengebied moest het bedrijf verhuizen. De nieuwe huisvesting is een standaard bedrijfsgebouw op het bedrijventerrein Vaanpark in Barendrecht.

PMZ heeft bij de aanpassing van dit gebouw opgetreden als adviseur van de directie. Daarnaast hebben wij de directievoering over het installatiewerk en de organisatie van de verhuizing verzorgd.

Lange beschrijving: Project 34-SAB.pdf

  


Projectnaam: Nieuw- en verbouw en verplaatsing MachineFabriek Eerbeek B.V.
Startdatum: December 2001
Opleveringsdatum: November 2004
Opdrachtgever: Eertbeeck Onroerend Goed B.V. / MachineFabriek Eerbeek B.V.
Korte beschrijving:

In juli 2001 heeft Eertbeeck Onroerend Goed B.V, het voormalige bedrijfsterrein met gebouwen van Schut Papier & Plastics gekocht, aan de Loubergweg in Eerbeek. Na de fusie van de machinefabrieken: “Chr. Van Orspronk & zn”, en “Gebr. Kersten”, naar de nieuwe werkmaatschappij “MFE”, zijn de bestaande gebouwen verbouwd en is een nieuw kantoor en drie grote bedrijfshallen bijgebouwd. MFE is gespecialiseerd in reparatiewerk en dienstverlening aan de zware procesindustrie, speciaal de papierindustrie.

PMZ heeft bij dit gehele proces opgetreden als adviseur van de directie. Daarnaast hebben wij de directievoering over de bouw en de organisatie van de verhuizing verzorgd.

Lange beschrijving: Project 33-MFE.pdf

  


Projectnaam: Nieuwbouw Henk van Tongeren B.V.
Startdatum: Voorbereiding; september 2001
Opleveringsdatum: Juni 2004
Opdrachtgever: Henk van Tongeren B.V. te Apeldoorn ( http://www.henkvantongeren.nl )
Taken voor PMZ: Logistieke indeling, aanbesteding, directievoering over de bouw. Wij hebben ook gezorgd voor de WM vergunning en alle nutsaansluitingen
Korte beschrijving: Bronbemalings- en Installatiebedrijf Henk van Tongeren B.V. heeft een nieuwe bedrijfshal laten bouwen van ca. 1000 m² met een kantoor van twee verdiepingen van 800 m². In de bedrijfshal is ruimte voor een reparatiewerkplaats, magazijnen voor de pompen van het bronbemalingbedrijf en werkplaatsen en magazijnen voor het installatiebedrijf. Het hele gebouw wordt verwarmd door middel van aardwarmte. Daarvoor zijn warmtewisselaars in het grondwater geplaatst. Door middel van warmtepompen wordt het water naar een hoger temperatuurniveau gebracht, zodat het geschikt is voor lage temperatuur vloerverwarming.
Lange beschrijving: Project 32-HvT.pdf


Projectnaam: Integratie vestigingen van Eshuis B.V.
Uitgevoerd: van december 2001 tot mei 2003
Opdrachtgever: Eshuis B.V. te Dalfsen ( http://www.eshuis.nl )
Korte beschrijving: Directievoering over verbouwing, installatiewerk en interne en externe verhuizingen. Inkoop van bouw-, installatiewerk en facilitaire zaken. Financiele verantwoordelijkheid en budgetbewaking.(Zie ook: energiebesparing door warmte- koudeopslag in de bodem)
Lange beschrijving: Project 22 Eshuis.pdf
Aanbevelingsbrief: Aanbevelingsbrief Eshuis.pdfProjectnaam: Organisatie van renovatie en verhuizing van een kantoor
Uitgevoerd: van 8 tm. 27 januari 2001
Opdrachtgever: Ordina Public Oost Nederland, Apeldoorn
Korte beschrijving: Ordina heeft een kantoorgebouw van 500 m² gehuurd in het centrum van Apeldoorn. Dit kantoor was door de vorige gebruiker in tamelijk verwaarloosde staat achtergelaten. PMZ heeft dit kantoor binnen twee weken volledig laten opknappen. Ook de organisatie van de verhuizing is door PMZ verzorgd. Op maandag 29 januari was Ordina weer volledig in bedrijf. Exact volgens de planning!
Lange beschrijving: Project 11 Ordina.pdfProjectnaam: Organisatie van verbouwing en renovatie van bedrijfsgebouw
Uitgevoerd: van juli 2000 tot februari 2001
Opdrachtgever: Schut Systems te Eerbeek (www.schutsystems.com)
Korte beschrijving: Schut Systems heeft een eigen onderkomen gehuurd naast het moederbedrijf. Om dit gebouw geschikt te maken voor Schut Systems werd het uitgebreid met ca. 240 m2 en volledig gerenoveerd.
Lange beschrijving: Project 2 Schut Systems.pdfProjectnaam: Integratie vestigingen Polarcup Benelux B.V.
Uitgevoerd: van maart 1996 tot november 1998
Opdrachtgever: Polarcup Benelux BV, te Groenlo
Korte beschrijving:

Polarcup is de grootste fabrikant van papieren bekers in Europa. Het bedrijf was tot 1998 verdeeld over twee vestigingen, t.w. een magazijn op het industrieterrein en het productiebedrijf met kantoren in de binnenstad.

Het integratieproject bestond uit verbouw van één van de magazijnhallen van 2500 m² tot drukkerij, nieuwbouw van een productiehal van 2800 m² en een kantoorgebouw in twee lagen van totaal 2000 m².

Lange beschrijving: Project 1 Polarcup.pdf