Projecten Print
PMZ  
  Complete bedrijfsverplaatsingen
inclusief bouw
   
  Energieprojecten
   
  Organisatie van
verhuizingen
   
   
   
 
 

Organisatie van verhuizingen:


Projectnaam: TopPak Fulfilment services van De Meern naar Houten
Nieuw logistiek centrum in Houten
Startdatum: Augustus 2005
Opleveringsdatum: November 2008
Opdrachtgever: TopPak Holding B.V.
Korte beschrijving:

TopPak is een dienstverlener op het gebied van fulfilment. Daarbij neemt zij de taken opslag, voorraadbeheer, verpakken en verzenden over van klanten in de branches: postordering, e-commerce, financiële- en charitatieve instellingen, uitgeverijen, telecom en overige Direct Marketing. De opdrachtgevers zijn bedrijven, die hun producten nationaal en/of Europees distribueren aan de finale consument of business-to-business.

Fulfilment is voor TopPak: de totale administratieve- en logistieke afhandeling van bestellingen. Alle belangrijke activiteiten, behorende bij de uitvoering van fulfilment, verricht TopPak 'in-house'. In totaal zijn 17.000 palletplaatsen beschikbaar voor opslag, 5 productielijnen voor samenvoegen en verpakken en een afdeling voor de afhandeling van retourzendingen. Er werken ca. 90 personen in vaste dienst en een groot aantal uitzendkrachten.

De verhuizing van TopPak was een bijzonder ingewikkeld proces. PMZ heeft in samenwerking met de medewerkers van Verhuizing TopPakTopPak een uitgebreid draaiboek en een dagplanning gemaakt dat rekening hield met tijdige levering aan klanten en alle andere factoren die van invloed waren op het proces. De verhuizing is in 6 weken uitgevoerd, waarbij de leveringen ongestoord zijn doorgegaan.

Lange beschrijving: Project 35-TOP.pdf

Projectnaam: Organisatie van de verhuizing van het hoofdkantoor van Monuta
Uitgevoerd: Van juli 2001 tot februari 2002
Opdrachtgever:

Opdrachtgever: Monuta Holding, Apeldoorn (http://www.monuta.nl)

Korte beschrijving:

Eind januari 2002 zijn ca. 150 medewerkers van Monuta naar de nieuwe kantoren verhuisd. PMZ organiseerde de inrichting en verhuizing voor Monuta.

In hoofdlijnen ging het om het projectmanagement van de kantoor- en facilitare inrichting. Ook het management van de ICT systemen m.b.t de installatie van nieuwe apparatuur en infrastructuur viel onder de verantwoordelijkheid van PMZ.

Lange beschrijving: Project 12 Monuta.pdfProjectnaam: Organisatie van een bijzonder omvangrijke en gecompliceerde bedrijfsverhuizing.
Uitgevoerd: van 16 december 1999 tot 15 oktober 2000
Opdrachtgever:

Yokogawa Europe B.V. te Amersfoort (www.yokogawa-europe.com)

Korte beschrijving:

PMZ Projectmanagement heeft de verhuizing van Yokogawa van het oude pand op het industrieterrein Isselt, naar het nieuwe pand op het industrieterrein de Hoef georganiseerd.

In de eerste fase zijn 190 kantoormedewerkers en het uitgebreide datacenter, waarop 13 Europese bedrijven zijn aangesloten, verhuisd naar het nieuwe gebouw. Dankzij de degelijke voorbereiding door PMZ, in uitstekende samenwerking met de medewerkers van Yokogawa, is het productieverlies beperkt gebleven tot enkele uren.

In de tweede fase zijn de system service en fabriekskantoren verhuisd. Door een strakke planning en uitstekende samenwerking is ook dit gedeelte zonder grote problemen verhuisd. De klanten van Yokogawa hebben er niets van gemerkt!

De derde en laatste fase omvatte de verhuizing van de productieafdelingen, elektronische assemblage en mechanische werkplaats. Hierbij was een goede afstemming met de E en W installateurs het belangrijkste item. Door preventief bufferen van productie, in combinatie met een korte onderbreking van de processen is ook daarbij het productieverlies tot een minimum beperkt gebleven.

Lange beschrijving: Project 4 Yokogawa.pdf
Aanbevelingsbrief: Aanbevelingsbrief WvG.pdf